diumenge, 9 d’octubre del 2011

Aquest cap de setmana he anat a veure dues exposicions. Joan Colom, a Foto Colectania. Gran fotograf de la vida, d'allo quotidia sense cap aditiu, l'exposicio es un retrat del raval dels 60 brutal. L'angle de totes les fotografies es genial, sempre prova de que feia les fotos sense mirar pel visor, disimuladament, per no trencar en absolut la vida de la gent fotografiada. Molt interessant. A mes, hi han aquestes pagines de l'arxiu de Colom, en els quals te marcat (les linies blanques) quina es la part de la foto que ampliara per tal de corregir l'enquadre de la fotografia (doncs al no mirar pel visor i ni tan sols mirar la camera, li quedaven tortes). En poso una fotografia.
Tambe vaig anar a veure al MNAC la expo del Capa. Una llastima, trobo que esta molt mal muntada. Els negatius positivats es una manera maca de ensenyar les fotografies amb poc espai, pero si hi poses vitrines entre els negatius i l'espectador i, a mes, esta ple de gent, es impossible veure be res. Una llastima. De totes maneres, hi tornare un dia entre setmana aveure si mes tranquil puc veure mes cosa.
Aixo si, de l'expo vaig sortir amb una manera de classificar els negatius i tenir-los ben ordenats: benbe com la maleta mexicana. Deixo foto de la meva petita maleta tambe.

A mes, tinc negatius a ampliar força interessants. Aviat m'hi posare i penjo resultats.

2 comentaris:

  1. M'agRafa molt el sistema de Capa/Taro/Chim. Però a mi, personalment, em funciona millor el negatiu pla i no el rodet. Costa una mica situar -lo bé en el portanegatius, quan és un rodet.

    Jo utilitzo llibretes Moleskine que progressivament omplo de tires de negatius retallats per mi.

    ResponElimina
  2. Trobo facinant aquesta manera de fer fotografia directa. M'agrada treballar d'aquesta forma al metro a primera hora del mati. Posa en la pell el punt obsesiu i voyeur de la camera i la visió humana

    ResponElimina